Square

Работилница на тема „Младите и медиумската писменост“.

Дијалог и Здраво Млади организираа еднодневна работилница за гимназијалците од Прилеп на тема „Младите и медиумската писменост“. На работилницата средношколците се запознаа со основите на јавното мислење, анкетите како начин … Continue readingРаботилница на тема „Младите и медиумската писменост“.

Проценка на влијанието на регулативата за употреба на јазиците

ДИЈАЛОГ- Центарот за делиберативна демократија започна со спроведување на проектот насловен како „Проценка на влијанието на регулативата за употреба на јазиците”. Проектот ќе се имплементира како дел од двегодишниот проект „ Проценка на … Continue readingПроценка на влијанието на регулативата за употреба на јазиците

Теренско истражување помеѓу демонстрантите на иницијативата “За Заедничка Македонија” во Прилеп

Анкетата беше спроведена во периодот помеѓу 12ти и 27ми април 2017та во Прилеп, на 89 вкупен број испитаници, кои беа дел од движењето “За Заедничка Македонија” во Прилеп. Водечки истражувачи … Continue readingТеренско истражување помеѓу демонстрантите на иницијативата “За Заедничка Македонија” во Прилеп

Теренско истражување помеѓу демонстрантите на “Шарената Револуција” во Прилеп и Скопје

Анкетата беше спроведена во периодот помеѓу 17ти и 23ти мај 2016та во Прилеп и Скопје, на 567 вкупен број испитаници, кои беа дел од движењето “Протестирам” , подобро познато како … Continue readingТеренско истражување помеѓу демонстрантите на “Шарената Револуција” во Прилеп и Скопје

Охридскиот Рамковен Договор и меѓуетничките односи во Македонија на патот кон ЕУ.

Проект: Охридскиот Рамковен Договор и меѓуетничките односи во Македонија на патот кон ЕУ. Опис: Во месеците октомври и ноември 2014та година, Јосипа Ризанкоска и Јасмина Трајкоска спроведоа истражувањае во полето … Continue readingОхридскиот Рамковен Договор и меѓуетничките односи во Македонија на патот кон ЕУ.